Opleiding Yoga Instructeur

Opleiding Yoga Instructeur

NIEUW!!
In 2021 starten wij met een nieuwe yogadidactiekopleiding. Met een yogadocentenopleiding van minimaal 300 uur als basis kun je meedoen met deze training die gericht is op didactiek en professionalisering van het yogadocentschap. Je leert om alround inzetbaar te zijn als yogadocent en het is een mooie aanvulling voor jou als yogadocent. Na afloop van deze training mag jij je een rijkserkend yogainstructeur noemen en kun je een keurmerk krijgen door lid te worden van het Bodymind Fit Platform dat onderdeel is van het NOC NSF. Voor deze opleiding geldt een aanwezigheidsverplichting van 100%, je moet deze acht dagen dus echt aanwezig kunnen zijn. Natuurlijk kan er onverwachts altijd iets voorkomen waardoor dit niet lukt, in dat geval zoeken wij naar een passende oplossing. In deze opleiding ga je aan de slag om lesplannen te maken en een jaarplanning zodat er een duidelijke opbouw in je lessen zit. Je maakt lesdoelen op mentaal, fysiek en emotioneel gebied. We kijken hoe jij je als yogadocent en op persoonlijk vlak verder kunt ontwikkelen. Onderdeel van de opleiding is het het organiseren van een yoga activiteit en het begeleiden van een stagiaire of leerlingdocent. 

TRAININGSDAGEN EN TARIEVEN
Deze training heeft 8 praktijkdagen op vrijdag van 9.00 tot 16.30 uur, de data zijn: vrijdag 8 oktober, 29 oktober en 17 december 2021, vrijdag 21 januari, 4 februari, 25 februari, 25 maart en 13 mei 2022. De training wordt op twee plaatsen in Nederland aangeboden, in Amsterdam en Sommeldijk. De eerste zeven lesdagen zijn in Sommelsdijk, de achtste lesdag is in Amsterdam, daarna volgt het praktijkexamen in Amsterdam. Het tarief voor deze opleiding is €1089 inclusief examengeld en lidmaatschap van Yoga Nederland, bij betaling in termijnen is het tarief €1125. Het examen wordt afgenomen door een commissie van NOC NSF, waarna je een rijkserkend diploma ontvangt. De thuisstudie is gemiddeld 36 uur en bestaat uit het bestuderen van de houdingen, het samenstellen van lessen en het schrijven van je portfolio. 


INHOUD VAN DE OPLEIDING:
*Het maken van lesplannen: hoe ga je meer diepgang aanbieden aan je leerlingen.
*Jaarplanning maken, zodat je een duidelijke opbouw hebt in je lessen wat betreft asana's, meditatie en pranayama. 
*Lesdoelen maken voor je leerlingen, een fysiek mentaal en emotioneel doel.
*Het verder ontwikkelen van het lesgeven, welke stijlen zijn er en hoe pas je die toe?
*Een persoonlijk ontwikkelingsplan, waar wil je zelf aan werken op yogagebied?
*Het organiseren van activiteiten zoals een open dag, workshop of evenement.
*Het aansturen van een assistent of stagiaire, hoe ga je mensen begeleiden?
*Het bestuderen van de yogahoudingen en het uitleggen van een houding bij verschillende doelgroepen. 

  
TOELATINGSEISEN EN EXAMEN
Na niveau 3 van de integrale yoga docentenopleiding of een elders behaald diploma van minimaal 300 uur kun je meedoen. Dit kan ook een samengesteld aantal uren zijn zoals 200 uur basisopleiding, aangevuld met 50 uur yin en 50 uur een andere verdiepingscursus etc. Het examen bestaat uit het inleveren van een portfolio waarin je begeleidt wordt tijdens de opleiding en het geven van een les als praktijkexamen. Ook hierin wordt je tijdens de opleiding begeleidt. 
ALGEMENE INFORMATIE
De lessen worden gegeven in Sommelsdijk op Goeree Overflakkee gelegen op +/- 35 autominuten van Rotterdam.
De laatste lesdag (dag 8) en het praktijkexamen is in Amsterdam. Via het inschrijfformulier op de website kun je je aanmelden voor de opleiding. Om toegelaten te worden vindt er eerst een kennismakingsgesprek plaats met de docent.

Yogaschool de Toermalijn is aangesloten bij de Samenwerkende Yogadocenten Nederland (SYN).

De opleidingen zijn erkend door het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO)

Bekijk hier de:
*algemene voorwaarden
*klachtenprocedure

*studiegids 2021 2022