Opleiding yoga instructeur

Opleiding Yoga Instructeur

NIEUW!!
In het seizoen 2020/2021 starten wij met een nieuwe yogadidactiekopleiding. Met een yogadocentenopleiding van minimaal 300 uur als basis kun je meedoen met deze training die gericht is op didactiek en professionalisering van het yogadocentschap. Je leert om alround inzetbaar te zijn als yogadocent en het is een mooie aanvulling voor jou als yogadocent. Na afloop van deze training mag jij je een rijkserkend yogainstructeur noemen en kun je een keurmerk krijgen door lid te worden van het Bodymind Fit Platform dat onderdeel is van het NOC NSF. Voor deze opleiding geldt een aanwezigheidsverplichting van 100%, je moet deze acht dagen dus echt aanwezig kunnen zijn. Natuurlijk kan er onverwachts altijd iets voorkomen waardoor dit niet lukt, in dat geval zoeken wij naar een passende oplossing. In deze opleiding ga je aan de slag om lesplannen te maken en een jaarplanning zodat er een duidelijke opbouw in je lessen zit. Je maakt lesdoelen op mentaal, fysiek en emotioneel gebied. We kijken hoe jij je als yogadocent en op persoonlijk vlak verder kunt ontwikkelen. Onderdeel van de opleiding is het het organiseren van een yoga activiteit en het begeleiden van een stagiaire of leerlingdocent. 

TRAININGSDAGEN EN TARIEVEN
Deze training heeft 8 praktijkdagen op vrijdag van 9.00 tot 16.30 uur en start op 15 januari 2021. De data van deze opleiding zijn: vrijdag 15 en 29 januari, 5 en 19 februari, 30 april, 7 mei, 11 en 18 juni 2021. De training wordt op drie plaatsen in Nederland aangeboden: In Amsterdam, Montfoort en Sommeldijk, deze acht lesdagen zijn in Sommelsdijk. In juli volgt dan het praktijkexamen in Amsterdam, deze datum is nog niet bekend. Het tarief voor deze opleiding is €1089 inclusief examengeld en lidmaatschap van Yoga Nederland. Het examen wordt afgenomen door een commissie van NOC NSF, waarna je een rijkserkend diploma ontvangt. De thuisstudie is gemiddeld 36 uur en bestaat uit het bestuderen van de houdingen, het samenstellen van lessen en het schrijven van je portfolio. 


INHOUD VAN DE OPLEIDING:
*Het maken van lesplannen: hoe ga je meer diepgang aanbieden aan je leerlingen.
*Jaarplanning maken, zodat je een duidelijke opbouw hebt in je lessen wat betreft asana's, meditatie en pranayama. Waar wil je naar toe werken met je leerlingen.
*Lesdoelen maken voor je leerlingen, een fysiek mentaal en emotioneel doel.
*Het verder ontwikkelen van het lesgeven, welke stijlen zijn er en hoe pas je die toe?
*Een persoonlijk ontwikkelingsplan, waar wil je zelf aan werken op yogagebied?
*Het organiseren van activiteiten zoals een open dag, workshop of evenement. Hoe maak je een goede opbouw hierin, hoe zorg je dat jouw evenement onder de aandacht komt?
*Het aansturen van een assistent of stagiaire, hoe ga je mensen begeleiden?
*Het bestuderen van de yogahoudingen en het uitleggen van een houding, hoe kun je dit bij verschillende doelgroepen goed toepassen? 

  
TOELATINGSEISEN EN EXAMEN
Na niveau 3 van de integrale yoga docentenopleiding of een elders behaald diploma van minimaal 300 uur kun je meedoen. Dit kan ook een samengesteld aantal uren zijn zoals 200 uur basisopleiding, aangevuld met 50 uur yin en 50 uur een andere verdiepingscursus etc. Het examen bestaat uit het inleveren van een portfolio waarin je begeleidt wordt tijdens de opleiding en het geven van een les als praktijkexamen. Ook hierin wordt je tijdens de opleiding begeleidt. 


ALGEMENE INFORMATIE

De lessen worden gegeven in Sommelsdijk op Goeree Overflakkee gelegen op +/- 35 autominuten van Rotterdam.
Via het inschrijfformulier op de website kun je je aanmelden voor de opleiding, of kom langs voor een gesprek en proefles.
De minimumleeftijd voor de opleidingen is 18 jaar. Nederlands sprekend en ervaring met yoga zijn een vereiste.
Om toegelaten te worden vindt er eerst een kennismakingsgesprek plaats met de docent.
De opleidingen worden gegeven door een ervaren leerkracht die ook het stagetraject begeleidt.

Yogaschool de Toermalijn is aangesloten bij de Samenwerkende Yogadocenten Nederland (SYN).
De opleidingen zijn erkend door het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO)

Bekijk hier de:

*algemene voorwaarden
*klachtenprocedure
*studiegids 2020-2021


Voor meer informatie: neem contact op met Annet via het contactformulier of bel of mail met Yogaschool de Toermalijn