Bachbloesemtherapie

Bachbloesemtherapie

De Bachbloesemtherapie is ontwikkeld door een Engelse arts, Dr. Edward Bach. Hij leefde in het begin van de 20ste eeuw in de omgeving van Oxford en deed naast zijn praktijk veel onderzoek in de natuur naar de geneeskrachtige werking van bloemen, bomen en planten.

De filosofie van Dr. Bach was dat Ziel, Lichaam en Geest in harmonie moeten zijn, dan is de mens beter bestand tegen allerlei ziekten.

Hij maakte een onderscheid in 38 soorten emoties die hij verdeelde in categorieën. In de natuur vond hij de bloesems die deze emoties gunstig beïnvloeden en die ons weer in evenwicht brengen. Hij maakte daarvan een tinctuur die nu nog steeds op dezelfde wijze in Engeland wordt gemaakt, en verkocht en gebruikt over de hele wereld.

De Bachbloesem Remedies zijn gemakkelijk te gebruiken en voor iedereen geschikt. Ze kennen geen bijwerkingen, zijn niet verslavend en ze belemmeren de werking van andere geneesmiddelen niet. Voor kinderen kunnen ze ook eenvoudig aan water of sap worden toegevoegd. Tenzij anders voorgeschreven is de normale dosering 4 keer daags 4 druppels.

Tijdens een Bachbloesemconsult wordt er eerst een intakegesprek gehouden, waarbij de levensloop van de cliënt aan de orde komt. Dit gebeurt online via het Teams meeting programma. De cliënt stuurt dan een foto van zichzelf naar de therapeut.
Daarna volgt een test met behulp van de biosensor. Dit is een diagnose apparaat dat reageert op het onderbewustzijn van de cliënt. Uit de test komen één of meerdere bachbloesems naar voren die op dit moment geschikt zijn voor de cliënt. Deze druppels gaat de cliënt gedurende een periode van 4 tot 6 weken dagelijks innemen. Daarna is het volgende consult waarbij opnieuw wordt getest. Na een aantal behandelingen kan de cliënt de Bachdruppels dan gaan afbouwen of volstaan met één soort Bachdruppels als karakterremedie.

Bachbloesemtherapie bij kinderen

De Bachbloesem Remedies helpen om de positieve dingen in het kind naar boven te halen en om nare gevoelens te laten verwerken of ermee om te leren gaan. Het kind wordt zich door de druppels meer bewust van zijn gedachten en gevoelens.
De Bachbloesem Remedies ontnemen het kind niet de kans om van situaties te leren, maar moeilijke periodes waarin het kind bijvoorbeeld té bang, té ongelukkig is, worden met de Bachbloesems vaak wat sneller doorgemaakt.
Het kind krijgt inzicht in zichzelf en blijft er niet zo in hangen. Ook een gedragspatroon van een kind dat gebaseerd is op een vroegere gebeurtenis, bijvoorbeeld een geboortetrauma of ziekenhuisperiode, kan veranderen met behulp van de Bachbloesems.

Soms is er meteen een reactie, bijvoorbeeld een gevoel van ontspanning of zijn er plotselinge inzichten of veranderingen. Of we zien de reactie binnen enkele weken. Dit hangt ook af van de fase van ontwikkeling waarin het kind zich bevindt. Ook is het van invloed hoe lang een bepaalde klacht al bestaat. Meestal zie je aan het verdwijnen of veranderen van de lichamelijke of psychische symptomen of de Bachbloesem Remedies het kind geholpen hebben.

De Remedies zijn gemaakt van planten, struiken en bomen (op één na: Rock Water, de naam zegt het al). De remedies hebben geen bijwerkingen en kunnen altijd gebruikt worden, ook in combinatie met andere medicijnen. Van het klaargemaakte flesje geef je het kind 3 keer daags 4 druppels.

Bachbloesemtherapie Middelharnis Flakkee

Rescue Remedie

Rescue Remedie is een flesje waarin de volgende Bachbloesems zitten: Star of Bethlehem , Rock Rose, Impatiens, Cherry Plum en Clematis. Deze combinatie heeft Dr. Bach zelf samengesteld en kan gebruikt worden als een eerste-hulp-remedie. Rescue Remedie helpt om spanningen of heftige emoties te verzachten, bijvoorbeeld bij ruzie, verdriet, bij een shock, na een ongeluk of als het kind gevallen is.

Rescue Remedie is ook preventief te gebruiken, b.v. voorafgaande aan een tandarts- of doktersbezoek of bij een examen. Van de Rescue Remedies kun je het beste 4 druppeltjes uit het flesje in een beetje water of sap doen en dit aan je kind te drinken geven. Je gebruikt de Rescue Remedie alleen als het nodig is, of in combinatie met het gebruikersflesje als dit noodzakelijk is voor de therapie.

De Rescue Remedie is uiteraard ook te gebruiken bij volwassenen en dieren, het is verkrijgbaar in druppelvorm en in een handige doseerspray die onmiddellijk in de mond gebruikt kan worden op ieder gewenst tijdstip. De spray is minder geschikt voor dieren en kinderen omdat deze een uitgesproken smaak heeft.

Ook verkrijgbaar is de Rescue Crème, die gebruikt kan worden bij kleine wondjes, schaafplekken e.d. en ook goede resultaten heeft bij bijvoorbeeld een koortslip, aambeien of zonnebrand.

Bachbloesemtherapie valt onder natuurgeneeskunde en daarom worden de consulten gedeeltelijk vergoed door een aantal zorgverzekeraars. Informeer hiernaar bij je eigen verzekering.
Wil je meer informatie over de Bachbloesemtherapie, of een afspraak maken voor een online consult?