Stoelyoga docentenopleiding

Stoelyoga docentenopleiding

De opleiding voor stoelyoga/seniorenyogadocent is een specialisatie die gevolgd kan worden na de opleiding integrale yoga niveau 1 of een vergelijkbare docentenopleiding van 100 uur, zie Yoga docentenopleiding.
Je leert om de houdingen aan te bieden op de stoel of met ondersteuning van de stoel. Dit kan toegepast worden bij ouderen of mensen met klachten, maar ook jonge, gezonde mensen kunnen profijt hebben van stoelyoga tijdens een dag werken op kantoor.

LESDAGEN EN TARIEVEN
De data van deze opleiding zijn: vrijdag 6 oktober, vrijdag 10 november en vrijdag 1 december 2023 en vrijdag 12 januari 2024. De lesdagen zijn van 9.00 tot 16.30 uur. 

Het tarief voor deze opleiding inclusief cursus materiaal, lunch en stageles bedragen € 500,- Voor deze opleiding is het mogelijk om in termijnen te betalen, dan is het €525. Meer informatie over deze opleiding vind je in de studiegids 2023/2024. De volgende opleiding voor stoelyogadocent start in oktober 2024. 

INHOUD VAN DE OPLEIDING
De opleiding bestaat uit de volgende onderdelen:   

 

 •  Hatha yoga houdingen en aangepaste oefeningen.                                   
 •  Fasen in het levensloopproces van ouder worden.
 •  Stoelyoga en oefeningen met ondersteuning van kussens en blokken.
 •  Pranayama en meditatie.
 •  Lichamelijke klachten en anatomie.
 •  Achtergrond en verdieping.

  TOELATINGSEISEN EN EXAMEN
  Voor de specialisatieopleiding stoelyoga/seniorenyoga is het diploma integrale yogadocent niveau 1 vereist of een vergelijkbare yogadocentenopleiding van 100 uur. 
  De minimumleeftijd om toegelaten te worden is 18 jaar. Nederlands sprekend en ervaring met yoga zijn een vereiste.  Om toegelaten te worden vindt er eerst een kennismakingsgesprek plaats met de docent. Tijdens de opleiding wordt er van de leerlingen thuisstudie verwacht in de vorm van het bestuderen van de yogahoudingen en de theorie.
  De opleiding wordt afgesloten met het geven van een stageles voor de doelgroep en een zelfgeschreven thema les. Na voldoende beoordeling van deze twee onderdelen ontvangt de student het diploma stoelyoga/seniorenyogadocent integrale yoga. 

  ALGEMENE INFORMATIE

De lessen worden gegeven in Sommelsdijk op Goeree Overflakkee gelegen op +/- 35 autominuten van Rotterdam.
Aanmelden kan via het inschrijfformulier op de website of kom langs voor een gesprek of proefles.
Yogaschool de Toermalijn is aangesloten bij de Samenwerkende Yogadocenten Nederland (SYN)
De opleidingen zijn erkend door het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO)

Algemene voorwaarden
Klachtenprocedure
Studiegids 2023/2024