Reiki behandeling

Reiki behandeling

Reiki behandelingen worden gegeven bij diverse klachten zoals hyperventilatie, slapeloosheid, stressgerelateerde klachten, hoofdpijn, menstruatieklachten en bij pijn aan rug, nek of schouders. De behandelingen worden op afstand gegeven zodat je thuis ontspannen de behandeling kan ondergaan. Tijdens een reiki behandeling op afstand stroomt de reiki energie via de handen van de therapeut naar het lichaam van de cliënt. Dit heeft een rustgevende werking en de pijn wordt minder of verdwijnt. Tevens zorgt de helende reiki energie voor een balans in de energiecentra van de cliënt, de zogenaamde chakra's. Daarom heeft een reiki behandeling niet alleen effect op het fysieke lichaam maar ook op de andere niveaus en zorgt het voor een aangename onspanning voor lichaam, ziel en geest.

Chakra is een woord uit het Sanskrit dat 'wiel' of 'schijf' betekent, het is een energiepunt in het lichaam, een centrum van levenskracht. In ons lichaam draaien 7 van zulke energiepunten rond, de hoofdchakra's. Deze zijn weer verbonden met allerlei kleine energiekanalen. De chakra's hebben allemaal een eigen kleur en zijn ook verbonden met bepaalde lichaamsdelen.

De 7 hoofdchakra's zijn gelegen langs de ruggengraat en vormen met elkaar een soort brug, een regenboogbrug, een verbindingskanaal tussen hemel en aarde en lichaam en geest.

  • Het eerste chakra, het basischakra, ligt bij de stuit aan de onderkant van de wervelkolom. Het wordt ook wel het stuit- of wortelchakra genoemd. Het eerste chakra zorgt voor onze veiligheid en de kleur is rood.
  • Het tweede chakra ligt in de onderbuik, vlak bij de navel. Het wordt ook wel het sacraalchakra genoemd. Het heeft te maken met contact maken met de ander en de kleur is oranje.
  • Het derde chakra ligt bij de maagstreek en wordt ook wel het navel- of zonnevlechtchakra genoemd. Het heeft te maken met kracht, zelfvertrouwen en gevoel voor eigenwaarde, de kleur is geel.
  • Het vierde chakra is het hartchakra, het heeft te maken met liefde en de kleur is groen.
  • Het vijfde chakra is het keelchakra en staat voor communicatie en creativiteit, de kleur is blauw.
  • Het zesde chakra wordt ook wel het 3e oog genoemd of het voorhoofdschakra omdat het zich tussen de wenkbrauwen bevindt. Het heeft te maken met intuïtie en wijsheid, en de kleur is paars of indigo.
  • Het zevende chakra is het kruincentrum, de verbinding met het universum. Het heeft te maken met oneindigheid, kennis en inzicht en de kleur is violet.

Met elkaar vormen de chakra's een systeem dat ons bewustzijn structuur geeft en ons helpt om onze lichaam, ziel en geest beter te leren kennen.

Een reiki behandeling op afstand kan voor een half uur of een uur worden ingepland en wordt vaak gecombineerd met Bachbloesemtherapie of rescue druppels. De reiki behandelingen vallen onder natuurgeneeskunde en worden geheel of gedeeltelijk vergoed door een aantal zorgverzekeraars.

Heb je interesse in een reiki behandeling of wil je er meer over weten?