Yin yoga docentenopleiding

Yin yoga docentenopleiding

De Yin yoga docentenopleiding Level 1 is een docentenopleiding van 50 uur en is toegankelijk voor docenten (in opleiding) die minimaal niveau 2 van de integrale yoga opleiding of een vergelijkbare opleiding hebben gevolgd, zie Yoga docentenopleiding. Yin yoga gaat uit van de basisprincipes van klassieke yoga zoals deze door Patanjali zijn vastgelegd in het achtvoudig Yogapad en wordt gegeven in combinatie met pranayama en meditatie.

De yogahoudingen worden in Yin yoga langer aangehouden, 3 tot 5 minuten en dit werkt door op de diepere lagen in het lichaam, de weefsels en de organen. Er wordt gewerkt met de meridianen en de chakra's. Door het langer vasthouden van de yogaposes gaat de energie (chi) in het lichaam beter stromen. Dit komt de gezondheid ten goede, er ontstaat meer evenwicht en de organen en het lymfesysteem gaan beter functioneren. Als we langer in een houding blijven, keert de aandacht naar binnen en komen we in een meditatieve staat van bewustzijn. Dit geeft rust en ontspanning en kalmeert het overprikkelde zenuwstelsel. Yin yoga is een goede aanvulling op de dagelijkse activiteiten die meestal meer Yang (naar buitengericht) zijn.


LEVEL 1

Deze opleiding wordt gegeven in een zesdaagse intensieve training van 50 uur. Er staan twee opleidingen gepland voor 2021:

Data: maandag 12 tot en met zaterdag 17 april 2021, maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.30 uur en zaterdag van 9.00 tot 16.30 uur.

Data: maandag 19 tot en met zaterdag 24 juli 2021, maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.30 uur en zaterdag van 9.00 tot 16.30 uur.

De opleiding omvat onder andere: uitleg en beoefening van de basishoudingen van Yin yoga, pranayama en meditatie, theorie en anantomie, achtergrond en verdieping.

 Onderwerpen die in de Yin yoga Level 1 opleiding behandeld worden zijn:

*Leer van de chakra's en de meridianen
*Het bestuderen van de basis Yin yoga houdingen
*Het doceren van de Yin yoga houdingen en de aanpassingen hierop
*Het verdiepen van de meditatie
*Het toepassen van pranayama tijdens de Yin yoga houdingen
*De tegenstellingen in Yin en Yang, hoe dit toe te passen in Yin yoga en in het dagelijks leven
*De opbouw van een Yin yoga les
*Het begeleiden van de leerlingen in een Yin yoga houding

De kosten voor deze zesdaagse opleiding inclusief cursusmateriaal, lunch, koffie, thee en certificaat bedragen €775. Toelatingseisen: Nederlands sprekend, minimaal 18 jaar en minimaal het Niveau 2 certificaat van de Integrale Yoga opleiding of een vergelijkbare opleiding. Ook is het aan te bevelen om voorafgaande aan de opleiding een aantal Yin yoga lessen te volgen bij een ervaren docent. Meer informatie over deze opleiding vind je in de studiegids 2020/2021.


Tijdens de opleiding wordt er van de leerlingen thuisstudie verwacht in de vorm van yogaoefeningen en het bestuderen van de theorie. Er worden stagelessen ingepland tijdens de opleidingsdagen en na de opleiding schrijf je een essay. Als dit met goed gevolg is afgesloten ontvang je het certificaat docent Yin yoga Level 1. Voor vragen over deze opleiding kun je terecht bij de docent: Annet van de Woestijne.

Algemene voorwaarden
Klachtenprocedure