Yin yoga docentenopleiding

Yin yoga docentenopleiding

De Yin yoga docentenopleiding Level 1 is een docentenopleiding van 50 uur en toegankelijk voor docenten die niveau 1 van de integrale yoga opleiding of een andere 100 uurs opleiding hebben gevolgd, zie Yoga docentenopleiding. Yin yoga gaat uit van de basisprincipes van klassieke yoga zoals deze door Patanjali zijn vastgelegd in het achtvoudig Yogapad en wordt gegeven in combinatie met pranayama en meditatie.

De yogahoudingen worden in Yin yoga langer aangehouden, 3 tot 5 minuten en dit werkt door op de diepere lagen in het lichaam, de weefsels en de organen. Er wordt gewerkt met de meridianen en de chakra's. Door het langer vasthouden van de yogaposes gaat de energie (chi) in het lichaam beter stromen. Dit komt de gezondheid ten goede, er ontstaat meer evenwicht en de organen en het lymfesysteem gaan beter functioneren. Als we langer in een houding blijven, keert de aandacht naar binnen en komen we in een meditatieve staat van bewustzijn. Dit geeft rust en ontspanning en kalmeert het overprikkelde zenuwstelsel. Yin yoga is een goede aanvulling op de dagelijkse activiteiten die meestal meer Yang (naar buitengericht) zijn.

LESDAGEN EN TARIEVEN LEVEL 1


De yinyoga opleiding level 1 start weer in het najaar van 2024, de data zijn: zaterdag 12 oktober, 9 en 30 november 2024, zaterdag 4 en 25 januari 2025 van 9.00 tot 17.30 uur en vrijdag 14 februari 2025 van 9.00 tot 16.30 uur.

Het tarief voor deze opleiding inclusief cursusmateriaal, lunch en certificaat bedragen €800. Meer informatie vind je in de studiegids. 

INHOUD VAN DE OPLEIDING
De opleiding omvat onder andere: uitleg en beoefening van de basishoudingen van Yin yoga, pranayama en meditatie, theorie en anantomie, achtergrond en verdieping.

Onderwerpen die in de Yin yoga Level 1 opleiding behandeld worden zijn:
*Leer van de chakra's en de meridianen
*Het bestuderen van de basis Yin yoga houdingen
*Het doceren van de Yin yoga houdingen en de aanpassingen hierop
*Het verdiepen van de meditatie
*Het toepassen van pranayama tijdens de Yin yoga houdingen
*De tegenstellingen in Yin en Yang, hoe dit toe te passen in Yin yoga en in het dagelijks leven
*De opbouw van een Yin yoga les en het begeleiden van de leerlingen in een Yin yoga houding


TOELATINGSEISEN EN EXAMEN
Toelatingseisen: Nederlands sprekend, minimaal 18 jaar en in bezit van het certificaat niveau 1 van de Integrale yoga opleiding of een 100 uurs diploma elders. Ook is het aan te bevelen om voorafgaande aan de opleiding een aantal Yin yoga lessen te volgen bij een ervaren docent. Tijdens de opleiding wordt er van de leerlingen thuisstudie verwacht in de vorm van yogaoefeningen en het bestuderen van de theorie. De opleiding wordt afgesloten met een stageles en het schrijven van een essay. Bij een voldoende beoordeling hiervan ontvang je het certificaat docent Yin yoga Level 1. 

ALGEMENE INFORMATIE
De opleiding wordt gegeven in Sommelsdijk op Goeree Overflakke, +/- 35 autominuten van Rotterdam.
Aanmelden kan via het inschrijfformulier op de website of kom langs voor een gesprek of proefles.
Yogaschool de Toermalijn is aangesloten bij de Samenwerkende Yogadocenten Nederland (SYN)
De opleidingen zijn erkend door het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO)

Algemene voorwaarden
Klachtenprocedure

Studiegids 2024/2025