Yoga-masteropleiding

Yoga masteropleiding

NIEUW!!
In deze verdiepingsopleiding wordt je kennis over yogafilosofie verder uitgebreid en ga je dieper in op de achtergrond van klassieke yoga. Belangrijke onderdelen van deze opleiding zijn meditatie en spirituele ontwikkeling. De Masteropleiding is een vervolgopleiding op de vierjarige yogadocentenopleiding integrale yoga en duurt drie jaar. De opleiding is doorlopend, je kan elk jaar in september instromen, tussendoor aansluiten kan na overleg. Als student aan de Masteropleiding krijg je verdiepte kennis aangeboden van alle acht stappen van het Yogapad van Patanjali en kennis op het gebied van onder andere de Geheime leer, de Upanishads en de Bhagavad Gita. Lesonderdelen zijn asana's, fysieke en subtiele anatomie, psychologie, filosofie en spiritualiteit, pranayama en meditatie. Elk lesjaar wordt afgesloten met het schrijven van een essay over jouw spirituele vooruitgang. De opleiding wordt afgesloten met het schrijven van een scriptie over een zelfgekozen onderwerp. Na deze Masteropleiding heb je een eerste Mastergraad in de klassieke yoga verkregen.  

LESDAGEN EN TARIEVEN
Deze opleiding heeft elk jaar 7 praktijkdagen op vrijdag van 9.00 tot 16.30 uur. De overige uren zijn zelfstudie waarbij je gemiddeld 5 uur per week bezig bent met persoonlijke verdieping en meditatie. Het tarief per lesjaar is €895 inclusief lesmateriaal, lunch en persoonlijke begeleiding. Het is mogelijk om dit bedrag in termijnen te betalen, het totaalbedrag per lesjaar is dan €925.
De volgende masteropleiding integrale yoga wordt weer gegeven in het seizoen 2023/2024. 
Informeer hiernaar als je interesse hebt, dan kun je een plaatsje krijgen op de wachtlijst. 

INHOUD VAN DE OPLEIDING                                                    
*Asana's en kriya yoga voor gevorderden
*Meditatie en pranayama voor gevorderden
*Praktische en subtiele anatomie
*Yogapsychologie en filosofie
*Spirituele ontwikkeling
*Achtergrond en verdieping van klassieke yoga
*Schrijven van een essay en scriptie 

TOELATINGSEISEN EN EXAMEN
Je kunt deze opleiding volgen als je in het bezit bent van een diploma van een vierjarige yogadocentenopleiding integrale yoga of andere klassieke yogadocentenopleiding. De opleiding bestaat uit drie lesjaren en wordt afgesloten met het schrijven van een scriptie. 

ALGEMENE INFORMATIE
De opleiding wordt gegeven in Sommelsdijk op Goeree Overflakkee, op +/- 35 autominuten van Rotterdam.
Je kunt je inschrijven via het inschrijfformulier op de website.
Om toegelaten te worden vindt er eerst een gesprek plaats met de docent. 

Yogaschool de Toermalijn is aangesloten bij de Samenwerkende Yogadocenten Nederland (SYN).
De opleidingen zijn erkend door het Centraal Register Korte Beroepsopleidingen (CRKBO).  

Bekijk hier
Algemene voorwaarden
Klachtenprocedure
Studiegids 2023/2024