Stoelyoga

Stoelyoga

Het kenmerkende van integrale yoga is de aandacht en het bewustzijn, alle oefeningen worden voorbereid, bewust gedaan en nagevoeld. Zo krijg je steeds meer besef van je eigen lichaam en geest en kom je verder op jouw eigen levenspad.

De houdingen die we bij integrale yoga doen kunnen ook uitgevoerd worden op de stoel of aangepast met behulp van de stoel. Zo zijn de lessen ook geschikt voor senioren of mensen met fysieke klachten. Stoelyoga kan tevens een goed alternatief zijn voor mensen met een zittend beroep die de houdingen tussendoor op kantoor of thuis willen uitvoeren op hun eigen (bureau)stoel. Stoelyoga is toegankelijk, gemakkelijk uit te voeren door iedereen, ook mensen die in een rolstoel zitten, maar kan ook voor gezonde mensen een goede manier zijn om soepel te blijven en te blijven bewegen tijdens het computerwerk door.

Bij Yogaschool de Toermalijn wordt de opleiding tot stoelyogadocent aangeboden als vierdaagse training. Deze specialisatie kan gevolgd worden na niveau 1 van de basisopleiding of een andere vergelijkbare basisopleiding hatha yoga.

Wil je meer informatie over de opleiding tot stoelyoga/seniorenyoga docent?