Yin yoga

Yin yoga


Yin Yoga is een yogavorm waarbij de houdingen langer worden aangehouden, zo'n 3 tot 5 minuten. Yin yoga werkt op de dieper liggende weefsels en is een aanvulling op houdingen die actiever zijn en meer fysieke kracht vragen.

Yin yoga is een zachte manier van oefenen die effectief is voor het hele lichaam. De gewrichten worden soepeler, het bindweefsel elastischer en Yinyoga kan een positieve werking hebben op het afweersysteem. De chi, levensenergie, gaat beter stromen en dit zorgt voor meer circulatie in het hele lichaam. We werken in de Yin yogalessen met de meridianen, de energiebanen in het lichaam.
Elk seizoen zijn er twee andere meridianen die onze aandacht nodig hebben en daar worden de houdingen op aangepast. Zo ben je steeds bezig met de optimale begeleiding van je lichaam door het ritme van de seizoenen. 

Omdat je de houdingen langer aanhoudt heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en je adem te verdiepen. Als je Yin Yoga beoefent keert de aandacht naar binnen en kom je tot rust, dit werkt meditatief.

Wil je meer weten over de yinyogahoudingen en zelf aan de slag als yogadocent? Schrijf je dan in voor de yogadocentenopleiding!