Kinderyoga docentenopleiding

Kinderyoga docentenopleiding

De opleiding voor kinderyogadocent is een specialisatie die gevolgd kan worden na de opleiding integrale yogadocent niveau 1 of een vergelijkbare opleiding van 100 uur, zie Yoga docentenopleiding.
Je leert om de houdingen aan te bieden aan kinderen van verschillende leeftijden in een speciale kinderyogagroep of op een basisschool of kinderdagverblijf. 

LESDAGEN EN TARIEVEN
De opleiding omvat vier dagen van 9.00 tot 16.30 uur, de lesdagen zijn op donderdag: 17 maart, 31 maart, 7 april en 19 mei 2022.

Het tarief voor deze opleiding inclusief lesmateriaal en lunch bedraagt €475. Voor deze opleiding is het mogelijk om in termijnen te betalen, dan is het €500. Meer informatie over deze opleiding vind je in de studiegids 2021/2022. 

INHOUD VAN DE OPLEIDING
De opleiding bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Hatha yoga oefeningen voor kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 16 jaar.
  • Theorie en achtergrond van de ontwikkelingsfasen van kinderen van 0 tot en met 16 jaar.
  • Pranayama oefeningen, meditaties, mindfulness, spel en concentratie oefeningen voor kinderen.
  • Anatomie en aanpassingen in de kinderyoga.
  • Verdieping en themagericht werken met kinderen.


TOELATINGSEISEN EN EXAMEN
Voor de specialisatieopleiding kinderyoga is het diploma integrale yogadocent niveau 1 vereist of een vergelijkbare yogadocentenopleiding van 100 uur. De minimumleeftijd om toegelaten te worden is 18 jaar. Nederlands sprekend en ervaring met yoga zijn een vereiste. Om toegelaten te worden vindt er eerst een kennismakingsgesprek plaats met de docent. Tijdens de opleiding wordt er van de leerlingen thuisstudie verwacht in de vorm van het bestuderen van de yogahoudingen en de theorie. 
De opleiding wordt afgesloten met het geven van een stageles voor de doelgroep en een zelfgeschreven thema les. Na voldoende beoordeling van deze twee onderdelen ontvangt de student het diploma kinderyogadocent integrale yoga.

ALGEMENE INFORMATIE

De lessen worden gegeven in Sommelsdijk op Goeree Overflakkee gelegen op +/- 35 autominuten van Rotterdam.
Aanmelden kan via het inschrijfformulier op de website. Yogaschool de Toermalijn is aangesloten bij de Samenwerkende Yogadocenten Nederland (SYN)
De opleidingen zijn erkend door het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO)

Algemene voorwaarden
Klachtenprocedure
Studiegids 2021/2022