Yoga Asana's

Halve god van de vissen (Ardha Matsyendrasana)

 

Begin zittend met de benen recht naar voren en een rechte rug. Voel het contact van je zitbotjes en je stuitje met de mat. Buig je linkerbeen naar binnen, je linkervoet  tegen de binnenkant van het rechterbovenbeen. Plaats je rechtervoet over de linkerknie en zet je rechtervoet plat op de grond. Zorg daarbij dat ook je rechterzitbotje zoveel mogelijk op de grond blijft.

Sla je linkerarm om je rechterknie en trek daarbij je knie zo dicht mogelijk naar je toe. Ga verder in de draaiing en plaats je rechterhand achter je zitvlak op de mat, met de vingers naar achteren wijzend.  Zorg dat je hand zo dicht mogelijk bij je lichaam staat, zo wordt je rug verder opgestrekt. Kijk over je rechterschouder naar achteren en voel de intense draaiing van de wervelkolom. Blijf zo een aantal ademhalingen zitten en adem diep door naar je buik.

Kom terug uit de draaiing, voel na en doe de oefening daarna andersom. De halve god van de vissen zorgt voor een soepele wervelkolom, stimuleert de werking van de lever en is heilzaam bij obstipatie. Door de draaiing van de wervelkolom komen vastzittende wervels los en kan de energie beter stromen langs de ruggengraat.