Yoga Asana's

Kathouding (Marjariasana)

 

Zit op handen en knieën met de handen recht onder de schouders en de knieën recht onder de heupen. Het gewicht is verdeeld over deze vier punten. De rug is recht en het hoofd in het verlengde van de ruggengraat. Begin dan met de aandacht bij de wervelkolom en kantel het bekken, breng je stuitje omhoog en laat op de inademing de rug langzaam inzakken. Het hoofd komt omhoog. Op de uitademing kantel je het bekken de andere kant op en maak je de rug langzaam bol. Het hoofd naar beneden en trek de buik in. Dit doe je een aantal keren in je eigen ademtempo.

Daarna doe je de houding met knieheffing: op de uitademing breng je de linkerknie en de neus naar elkaar toe en adem je een keer door. Op de inademing strek je het linkerbeen op en adem je een keer door. Doe dit daarna een aantal keren met je rechterbeen.

Rust uit in de gebedshouding, voel de oefening na. De werking op de wervelkolom, de doorstroming langs de ruggengraat en niet te vergeten de versterking van been en bilspieren en de massage van de buikorganen. De kat is een goede oefening om de dag mee te beginnen, je wordt wakker en lenig en voelt je vol energie!